top of page
  • website-vredehorst

Maak kennis met de familie Agteres

In de serie ‘Maak kennis met …’ is steeds een lid van Vredehorst aan het woord. Hij/zij vertelt iets over zichzelf en over waarom hij/zij lid is van Vredehorst. Wat maakt dit wooninitiatief uniek en bijzonder? Wellicht komen er ook hele andere dingen aan bod, we laten ons verrassen. Dit keer is de familie Agteres aan het woord. Samen met Eelke zijn zij de oprichters van Vredehorst.

Het gezin Agteres bestaat uit 6 personen, papa Wilco (36), mama Debora (34) en hun 4 kinderen. Ze hebben 3 dochters en 1 zoon: Manoa (10), Lily (9), Lou (2) en Lev (5). Zowel Wilco als Debora is werkzaam in de hulpverlening. Wilco werkt als woonbegeleider op een zorgboerderij en Debora doet af en toe nog een (slaap)dienst bij een moeder-en-kind-huis. Maar meestal is ze thuis bij en voor de kinderen en, gezien alle drukte, kan ze dat ook als een leuke fulltime baan ervaren. Manoa en Lily houden allebei erg van ballet en zijn ook graag creatief bezig. Lev is dol op Lego en Lou zoekt graag het avontuur op.

Het idee van een woongemeenschap komt uit de koker van Wilco en zijn vriend Eelke. Tijdens een vakantie in Oostenrijk waren ze aan het dromen over hoe je het leven samen kunt vormgeven. Daarnaast hebben Debora en Wilco samen een afstudeerproject gedaan over het onderwerp ‘aanwezig en dienstbaar zijn in je buurt’. En zo ontstond het idee om een woongemeenschap te starten en werd Vredehorst geboren. Tenminste, het plan voor Vredehorst. Het hele proces duurt namelijk al zo’n 10 jaar. Al die jaren is het stel al organisatorisch betrokken om vorm te geven aan de woongemeenschap, in plaats van het 'gewoon uitleven'. Wanneer dat elke keer vertraging oploopt door bureaucratie of samenwerkingen die in het verleden niet lekker liepen, vraagt dat erg veel geduld. En dan kan het ook gebeuren dat de motivatie wat naar de achtergrond verdwijnt. Als de motivatie verdwenen is, vinden ze deze gelukkig weer terug in de mensen, in het bij elkaar komen, het samenzijn. Want in al die jaren hebben ze een mooie band opgebouwd met de mensen en zijn de mensen hen dierbaar geworden. En, ook niet onbelangrijk, de motivatie wordt ook weer gevonden in het feit dat Vredehorst nu écht op korte termijn werkelijkheid wordt.

Ondank alles, trekt Vredehorst nog steeds aan de familie Agteres. Want als mens zijnde heb je elkaar nodig en het leven is zoveel mooier als je dat met elkaar deelt.366 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page