top of page
  • vredehorst-website

Uitkomsten enquête


Het laatste weekend van april hebben we 383 brieven rondgebracht in de straten nabij de locatie van voormalig basisschool ‘De Rots’ aan de Goudenstein in Ede. Op de enquete hebben we 37 reacties ontvangen. Iedereen die de moeite heeft genomen te reageren willen we bij deze hartelijk bedanken!

Graag willen we een aantal uitkomsten met jullie delen. Ook zijn er wat vragen en goede opmerkingen gekomen. Ook die willen we op deze manier alvast beantwoorden.

Leuk project Nagenoeg iedereen vindt het een leuk project. Ongeveer de helft van de mensen die gereageerd hebben geeft aan betrokken te willen zijn bij het project. Daarvan denkt de helft graag mee en de andere helft doet graag mee. Fijn om te horen. Door de coronamaatregelen hebben we nog geen gelegenheid gehad om een ontmoeting te organiseren. We hopen dit eind augustus of september te kunnen doen. Deellauto’s/fietsen 25% van de mensen die hebben gereageerd zou misschien wel gebruik willen maken van een deelauto. De kosten, het milieu en eenvoud van gebruik zijn belangrijke overwegingen hierin. Een aantal mensen geeft aan af en toe ook wel een elektrische fiets (bakfiets) te willen gebruiken.

Groen en laagbouw Veel opmerkingen kwamen over het behoud van het groen. Dit is zeker wat wij ook graag willen. Waar bomen behouden kunnen worden, zullen we daar ook naar streven. Zoals de architect nu de woningen/appartementen heeft geschetst zal de bouw 2 of 3 laags zijn. Het plan ligt nu bij de gemeente. Op- en aanmerkingen vanuit de gemeente zullen verwerkt worden. We hopen zsm de uitwerking te kunnen delen via de website en een informatiebijeenkomst. Betrokkenheid wijk en naam Ons streven is om samen tot een mooi invulling van de grond aan de Goudenstein 1 te komen. Gelukkig is er een afvaardiging vanuit de belangenvereniging Steinwijkbewoners die meedenkt in de ontwikkeling van Vredehorst. Zij zijn bij verschillende overleggen deels (bestuur en bouw) aanwezig. Daarnaast hebben wij de uitkomsten van de enquête die de gemeente Ede eerder heeft gedaan onder de bewoners van de Steinenwijk meegenomen in het ontwerp. Groen, laagbouw en een buurtcentrum kwamen daarin regelmatig terug. We denken met het huidige plan een verrijking voor de wijk te zijn. De naam ‘Vredehorst’ stamt nog uit de periode waarin wij ons aan de Lindenhorst wilden vestigen. We hebben voor dit moment besloten dat we deze naam nog aanhouden voor de vereniging. Het project heeft onder deze naam de meeste bekendheid bij betrokkenen en instanties. Aanpassing van de naam is zeker een optie als we verder in het proces zijn. Bij deze nogmaals hartelijk dank voor de eerlijke reacties. Wij hopen eind augustus of september de plannen te kunnen presenteren.

Hartelijke groet,

De leden van Vredehorst

84 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page