top of page
  • website-vredehorst

Deelauto's en ons mobiliteitsplan

We willen we binnen Vredehorst gebruik maken van elektrische deelauto’s en elektrische deelbakfietsen. Dit hebben we verwoord in een mobiliteitsplan. Dit mobiliteitsplan zal worden besproken met de gemeente Ede.Visie Wooncollectief Vredehorst op mobiliteit

Delen en zorg voor onze leefomgeving zijn twee van de waarden van Vredehorst. We delen actief onze tijd, talenten en middelen met elkaar en anderen. En we zetten ons in voor een duurzame levensstijl. Dit delen en duurzaam willen leven heeft vanzelfsprekend ook betrekking op de manier waarop we ons verplaatsen en welke vervoersmiddelen we daarbij gebruiken. Wanneer het kan maken we gebruik van onze benen of de fiets. Wanneer het nodig is maken we gebruik van een auto.

Deze vervoersmiddelen willen we delen. We willen we binnen Vredehorst gebruik maken van elektrische deelauto’s en elektrische deelbakfietsen. Dat heeft voor zowel de bewoners van Vredehorst als voor de buurt directe voordelen:

-     Met een ruim aanbod aan winkels dichtbij en de mogelijkheid gebruik te maken van een elektrische bakfiets, waar een hele lading kinderen of boodschappen in kan, wordt het nog makkelijker om de auto binnen Ede te laten staan. Dit betekent minder auto verkeer in Ede en meer lichaamsbeweging voor bewoners.

-     Op deze manier hebben we als bewoners van Vredehorst minder parkeerplaatsen nodig. Dat betekent meer ruimte voor groen. Groen in de directe leefomgeving is goed voor de gezondheid van mensen en sociale cohesie binnen de wijk. En wie weet zijn er meer mensen in de omgeving (Steinenwijk) die willen delen in auto's en/of bakfietsen.

40 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page