top of page
  • J.P. - Festein

Goed nieuws!

Bijgewerkt op: 31 mei

Als gemeenschap bouwen we nú al aan ons samenleven. Daarnaast wordt er - vooral achter de schermen - ontzettend veel werk verzet! We zijn dankbaar en blij dat het nu de goede kant op gaat, al is er zeker ook nog een hoop werk te doen!


We houden u als geïnteresseerden ook graag op de hoogte van de voorgang van het project. Daar is dit bericht dan ook voor bedoeld.


Zoals de titel al verklapt 'goed nieuws', want het zit namelijk zo:

Het college van burgemeesters en wethouders heeft het ontwerp bestemmingsplan goedgekeurd! Het ontwerp dat we in eerdere nieuwsberichten toonden en in samenspraak met de omwonenden is uitgewerkt is onveranderd vastgesteld. Vandaag (woensdag 7 juni'23) is de vaststelling in de Ede Stad gepubliceerd. Vanaf nu ligt het ontwerp bestemmingsplan gedurende een periode van 6 weken ter inzage. Op donderdag 29 juni wordt een informatieavond georganiseerd waarbij de plannen nogmaals worden getoond. Zodra de aanvangstijd en locatie bekend zijn berichten wij daarover op de 'homepage' van de website.

Als in de periode van 6 weken na woensdag geen zienswijze worden ingediend, dan kan het ontwerp bestemmingsplan na het zomerreces door de gemeenteraad worden vastgesteld. Na deze vaststelling volgt een ter visie legging voor een periode van wederom 6 weken. Indien in deze periode geen bezwaren op het plan worden ingediend, hebben we in het eerste kwartaal van 2024 een onherroepelijk bestemmingsplan.

De komende tijd wordt gewerkt aan het uitwerken van de aanvraag omgevingsvergunning (bouwvergunning). De vergunning kan worden aangevraagd zodra het bestemmingsplan door de gemeenteraad is vastgesteld. Dat zal dan in het 4e kwartaal van dit jaar zijn. De start van de bouw wordt bij het uitblijven van zienswijze en bezwaren voorzien voor het 2e kwartaal van 2024.

Ondertussen werken wij achter de schermen nog hard door aan de realisatie, en bouwen we door aan onze 'samenleving'! Bijvoorbeeld door te vergaderen rondom een veldboeket van het veld aan de Goudenstein/Arkelstein!


448 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page