top of page
  • vredehorst-website

Het nieuwe plan gepresenteerd


In november 2021 hebben wij een conceptplan gepresenteerd aan de buurt. Op dit plan kwamen zowel positieve als negatieve reacties. Het grootste knelpunt bleek het blokje huizen aan de Arkelstein. Buurtbewoners hadden liever gezien dat zij meer zicht en verbinding hadden met de gedeelde tuin van Vredehorst. Dat er zoveel bomen blijven staan en we een mooie groene gedeelde tuin willen maken, daar werd de buurt gelukkig wel blij van!


Alle bezwaren en wensen hebben we meegenomen in de aanpassing van het stedenbouwkundig plan. Vorige week hebben we het nieuwe plan aan de buurt gepresenteerd. De avond hebben we als heel prettig ervaren. Niet alleen wij zijn blij met het nieuwe plan, de buurt is ook enthousiast! ‘Het lijkt wel paradijs’, was een reactie van een buurtbewoner. Er is zoveel ten goede veranderd! Dit was mogelijk dankzij alle feedback die we de vorige keer van alle buurtgenoten hebben ontvangen.


Het vorige plan had vier blokken met woningen. In het nieuwe plan zijn 'De blokken zijn wat meer in elkaar geschoven' zoals de stedenbouwkundige het zegt. Dat betekent iets minder woningen, 33 in plaats van 37. Maar het betekent ook dat de gedeelde tuin nu meer op een groen hofje lijkt. Daar is de buurt blij mee maar wij zelf ook want het geeft gelijk een meer open sfeer.


De schuurtjes worden aan de huizen vast gebouwd en mee ontworpen met de woningen. Zo krijgen de huizen als het ware twee voorkanten. Iedere woning heeft hierdoor ook een klein privé tuintje aan zijn eigen woning vast. Dit tuintje loopt door in de gedeelde tuin. Zo is er wel verbinding. Én zo staan er ook geen losse schuurtjes in de gedeelde tuin. Wel willen we een pergola-achtige constructie neerzetten die deels gesloten is. Zo kunnen we droog of in de schaduw in de tuin zitten. Maar ook kan er plaats zijn om wat gedeeld gereedschap op te bergen. Zie de tekeningen voor ons plan!


Hoe we dat precies gaan invullen? Daar gaan we de komende tijd mee aan de slag. We hebben buurtgenoten ook uitgenodigd om hierin mee te denken.

De procedure voor het bestemmingsplan is ook van start gegaan. De onderzoeken worden nu uitgevoerd en dit hele traject duurt ongeveer een jaar.


En daarnaast hebben we nog veel meer moois waar we met elkaar mee bezig zijn, zoals deelauto's en fietsen en de gemeenschappelijke woonkamer.

Maar daarover later meer.


Als alles voorspoedig zal blijven verlopen, is de verwachting dat er over een jaar, misschien anderhalf jaar, gebouwd kan gaan worden. Vredehorst wordt steeds meer concreet en we beginnen nu echt te geloven dat we daar op een dag in-de-niet-meer-zo-heel-verre-toekomst wonen met z’n allen. Wat een heerlijk vooruitzicht!416 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page