top of page
  • vredehorst-website

Maak kennis met Ad

Bijgewerkt op: 14 mrt. 2022


In de serie ‘Maak kennis met …’ is steeds een lid van Vredehorst aan het woord. Hij of zij vertelt iets over zichzelf en over waarom hij/zij lid is van Vredehorst. Wat maakt dit wooninitiatief uniek en bijzonder? Waarom lid zijn van een wooninitiatief als Vredehorst? Wellicht komen er ook hele andere dingen aan bod, we laten ons verrassen.


In deel één van deze serie is Ad aan het woord. Hij stelt zichzelf geregeld de vraag: waarom wil ik bij Vredehorst zijn en blijven? Lees je mee?


‘Vredehorst is voor mij een netwerk van heel verschillende mensen die samen een geheel nastreven waarin ieder zich veilig en gezien voelt. Waarin het mogelijk is kwetsbaar te zijn en vanuit die kwetsbaarheid op te bloeien en nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen. En daar word ik intens gelukkig van.


Mijn vrouw nam in 2016 het initiatief om samen naar een voorlichting over Vredehorst te gaan. We sloten ons aan en werden actief. Voor haar was het soms teveel. Ik kwam echter steeds meer op stoom. Toen ze in 2018 ziek werd en een jaar later stierf, waren de mensen van Vredehorst een grote steun voor mij. Nadat mijn vrouw was geopereerd kwamen twee zusjes en hun broertje samen met hun vader een hele stapel kindertekeningen brengen. We hebben haar kamer in het ziekenhuis er helemaal mee volgehangen. Op de begrafenis van mijn vrouw sprak een van die zusjes, ze was toen nog geen acht jaar. Ze haalde herinneringen aan haar op. Samen met mijn kinderen en mensen van Vredehorst lieten we haar lichaam in het graf zakken.


Nu zijn we ruim twee jaar verder. Destijds had ik me niet kunnen bedenken dat ik nu zo gelukkig zou zijn. Tot nu toe ben ik het oudste lid van Vredehorst en fungeer ik als papa en als opa. Als papa kan ik een luisterend oor bieden en schouder om tegen aan te huilen. Als opa kan ik sprookjes vertellen. Dat is nieuw, vroeger las ik ze voor. Wat wil je nog meer als je 72 bent?


Kortom, Vredehorst is echte rijkdom voor mij en ik verlang er naar te midden van deze mensen te gaan leven. Daar laat ik mijn mooi gelegen huis aan de Kraatsvijver graag voor achter (zie foto).’


418 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page